Ga naar hoofdinhoud

april, 2024

18apr13:0018:00Impact van strafrechtelijk onderzoek Chemelot

Evenement Details

Op donderdag 18 april organiseert MVZO de volgende bijeenkomst met als thema “Impact van strafrechtelijk onderzoek Chemelot”.

Eind januari heeft de rechter een uitspraak gedaan in een strafzaak tegen een aantal bedrijven op het Chemelot terrein. Een aantal vervelende incidenten met gevaar voor mens en milieu die in 2015 en 2016 op het Chemelot terrein plaatsvonden gaven hiervoor de aanleiding.

Eerder constateerde De Onderzoeksraad voor Veiligheid in 2018 tekortkomingen in de beheersing van de procesveiligheid en dat een hogere veiligheidsambitie vereist is. Nu stelt de rechter dat bedrijven zich schuldig hebben gemaakt aan opzettelijk overtreden van het BRZO.

Wat doet een strafrechtelijk onderzoek met je als persoon en welke impact heeft dat op je organisatie? Welke rol wordt er van vergunninghouder Chemelot Site Permit verwacht? Wat betekent het voor je bedrijf dat het Openbaar Ministerie zoekt naar verwijtbaar gedrag en omzet gerelateerde boetes eist?

We nodigen je graag uit om actief mee te discussiëren.

Doelgroep: operationeel management, SHE-manager

Meer

Tijd

(Donderdag) 13:00 - 18:00

Location

Kasteelhoeve de Grote Hegge

Waterstraat 9, Thorn

Laat een reactie achter

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

X